В периода 4-6 септември Русе беше домакин на Държавно първенство по Всестранна

...
В периода 4-6 септември Русе беше домакин на Държавно първенство по Всестранна
Коментари Харесай

Русе е център по Всестранна езда

В интервала 4-6 септември Русе беше хазаин на Държавно състезание по Всестранна езда

Това беше четвъртото съревнование за тази година в най-тежката и атрактивна дисциплинираност на конния спорт – Всестранна езда. Организатор на проявата бе СЕК " Кентавър – Русе ", със съдействието на Българската федерация по конен спорт и Община Русе. Първенството мина без произшествия при отлични атмосферни условия, доста добра организация и извънредно приятна атмосфера. Специален посетител беше кметът на Община Русе Пенчо Милков.

„ Благодаря на Българската федерация по конен спорт, която за поредна година гласоподава на Русе голямо доверие с организирането на шампионата. Особено благодарен съм и на домакините от „ Кентавър “ и ръководителя на клуба Илиян Искъров, който не стопира да се бори за одобряването на града ни като един от центровете на ездаческите спортове в страната “, каза Пенчо Милков. Той добави, че ще продължи да спомага на общността, с цел да може Община Русе да придобие благосъстоятелност над Хиподрума от страната, което неизбежно ще спомогне благородният спорт в Русе да не стопира да се развива.

Обновеното трасе и нови трудности провокираха огромен интерес измежду всички участници. Трасето съдържаше цялата гама от сложности, което даде опция да бъдат излъчени първенците на страната в два класа – Пони ездачи и Юноши до 14 години. Паралелно с това се организираха и съпътстващи шампионати за класовете 4 и 5-годишни коне и Група Б. В Държавното състезание и Съпътстващите шампионати се включиха 25 спортни тандема от клубовете „ Калоян 92 “ – Арбанаси, „ Кабиюк “ – Шумен, „ Варна СККС “ – Варна, „ Олимпик “ – София, „ Конкур “ – Ихтиман и домакините от „ Кентавър – Русе “.

Домакините бяха показани от Лидия Желязкова и Божидара Илиева. В клас Пони ездачи дебют в спорта направи понито Сара с Лидия Желязкова, заемайки пето място. В клас Юноши до 14 години Божидара Илиева с кон Джеронимо се класира на пето място, а Лидия Желязкова с кон Армагедон зае четвърто място.

В Държавното състезание по Всестранна езда в Клас Пони ездачи първо и второ място завоюва Елена Касакова надлежно с понитата Марая и Леонардо от клуб „ Калоян 92 “ – Арбанаси. Трета се класира Павла Данева с Цезар също от клуб „ Калоян 92 “. В Държавното състезание по Всестранна езда в Клас Юноши до 14 години отличник на страната стана Йордан Йорданов с кон Салвадор от клуб „ Кабиюк “ – Шумен. Втора се класира София Петрова с кобила Ева от клуб „ Калоян 92 “ – Арбанаси. Третото място зае Павла Данева с кобила Калифорния също от клуб „ Калоян 92 “.

Всички ранглисти можете да видите в уеб страницата на Българската федерация по конен спорт.

Последното съревнование по Всестранна езда за 2022 година ще се организира в Русе в интервала от 28 до 30 октомври.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР